Βιογραφικό

Βασιλική Λιλιοπούλου


Βιογραφικό θεραπευτή

Λιλιοπούλου Βασιλική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια.

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1987. Είμαι παντρεμένη και έχω δύο κόρες.
Σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (2006- 2010) κάνοντας το 2009 την πρακτική μου άσκηση στον Ξενώνα-Οικοτροφείο της Καλλιθέας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.
Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης συμμετείχα σε ποικίλες δραστηριότητες όπως η παρακολούθηση συνεδριών από ψυχολόγο-επόπτη, συμμετοχή σε περιστατικά με ψυχωσική συνδρομή, συμμετοχή σε ομάδες εποπτείας και σε εξωτερικές δραστηριότητες, καθώς και στην επίβλεψη των ασθενών.
Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου και επιθυμώντας να αποκτήσω περισσότερη εμπειρία πάνω στο αντικείμενό μου, το 2011 ξεκίνησα να παρέχω εθελοντική εργασία στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας Περιστερίου.
Το ίδιο διάστημα επιδιώκοντας να επικοινωνήσω καλύτερα με τα παιδιά εκπαιδεύτηκα στην χορήγηση και αξιολόγηση ψυχομετρικών εργαλείων αλλά και στο Ειδικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης: Χορήγηση Βαθμολόγηση και Ερμηνεία της Προβλητικής Δοκιμασίας ΄΄Fairy Tale Test''.
Πραγματοποιούσα παράλληλα διαγνωστική εκτίμηση σε παιδιά και εφήβους με νοητική υστέρηση, συναισθηματικές διαταραχές, διαταραχές συμπεριφοράς, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητα.
Το διάστημα από το 2011 έως το 2015 παρακολούθησα και ολοκλήρωσα το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και τη Θεραπεία Οικογένειας στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων.
Για την καλύτερη υποστήριξη της εκπαίδευσής μου το 2013 παρείχα συμβουλευτική σε άνεργους και χαμηλόμισθους στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ψυχολογικής Υποστήριξης «Συνύπαρξη».
Έχω παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σειρά σεμιναρίων και συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με στόχο την συνεχή επιμόρφωσή μου. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντά μου είναι οι οικογενειακές αλλά και οι συντροφικές σχέσεις, οι αγχώδεις διαταραχές και το πένθος.
Επιπλέον είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.
Σήμερα και από το 2013 εργάζομαι ως συστημική θεραπεύτρια και οικογενειακή θεραπεύτρια στο γραφείο μου στον Νέο Κόσμο. Πραγματοποιώ ατομικές συνεδρίες με εφήβους και ενήλικες, υποστηρίζω θεραπευτικά οικογένειες, γονείς αλλά και ζευγάρια που ζητούν την βοήθειά μου.


Συνεδρία


Για την γνωριμία μας θα χρειαστεί η τηλεφωνική (άμεση ) ή γραπτή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (απαντάω εντός 24 ώρου) επικοινωνία.
Στείλτε μου Mail στο: info@psixologos.eu
Καλέστε με στο: +30 211 4075045